Hart voor Oost-Europa

De stad Botosani in het noordoost van Roemenië, wordt ‘de stad aan het einde van de wereld’ genoemd. De armoede is er groter dan elders in Roemenië. Samen met de lokale stichting Pentru Tine (wat ‘voor jou’ betekent in het Roemeens) biedt stichting HOE geestelijke en financiële hulp aan kwetsbare gezinnen en zorg aan de allerarmste ouderen, die vaak gezondheidsproblemen hebben en zonder sociaal netwerk leven. Zij ontvangen maandelijks een bezoek, een voedselpakket en eventueel medicijnen. Het lezen uit de Bijbel en zingen tijdens deze bezoeken is een grote bemoediging voor hen.

In Oekraïne, Moldavië, Roemenië en Servië leven veel vrouwen, vooral in Roma-gemeenschappen, in moeilijke omstandigheden. Armoede, cultuur, de huidige oorlog en de enorm toegenomen inflatie hebben grote impact op hun leven.

Op de foto ziet u Michaëla met haar dochtertje Zara van twee jaar. Michaëla heeft veel uitdagingen doorstaan en haar verhaal weerspiegelt de complexiteit van het leven binnen gemeenschappen die te maken hebben met discriminatie, uitsluiting en armoede. Omdat zij nooit een goed voorbeeld heeft gehad, mist ze opvoedkundige en sociale vaardigheden en kennis over persoonlijke hygiëne. Via lokale kerken doorbreken we deze patronen en maken we krachtige vrouwen van hen die hun kinderen opvoeden vanuit Bijbelse principes. Hoe kunt u helpen? Met uw gebed en financiële bijdrage kunnen wij kwetsbare mensen, zoals Michaëla en Zara, een hoopvollere toekomst geven. Steunt u ons werk, zodat wij kunnen blijven bouwen aan hoop in Oost-Europa? Voor:

  • €10 per maand ontvangt een vrouw ondersteuning
  • €15 per maand biedt u zorg aan een arme oudere
  • €15 per maand geeft u hulp aan kwetsbare gezinnen

Geplaatst op 4 July 2024

*alle velden zijn verplicht*

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen