Nood in Haïti hoog

Geachte gemeenteleden,

Haïti is zaterdag 14 augustus opnieuw getroffen door een aardbeving. Er zijn al bijna 2200 doden gemeld. Zeker 12.000 mensen raakten gewond. Woord en Daad zoekt samen met haar partnerorganisaties naar manieren om noodhulp te verlenen in het getroffen gebied.

Op D.V. zondag 12 september vieren wij het Heilig Avondmaal.
De avondmaalscollecte en de diaconiecollecte willen we bestemmen voor de noodhulp in Haïti. Uw gift en uw gebed is hard nodig!

GIFT/DONATIE

Leest u a.u.b. het onderstaande bericht van Woord en Daad:

Na de aardbeving en de storm van afgelopen week staan we dagelijks in nauw contact met onze partnerorganisaties in Haïti. De berichten die we ontvangen, schetsen een schrijnende situatie.

noodhulp

Partnerorganisatie P&A vertrok vrijdag met een vrachtwagen vol eten, water en dekzeilen naar het noorden van het getroffen schiereiland. Eindpunt van de rit was het stadje Pestel waar vandaan noodhulp gegeven moet worden aan het omliggende gebied. Het transport werd bemoeilijkt doordat de vrachtwagen langs plekken moest waar mensen verblijven die radeloos zijn vanwege de honger. Deze mensen wachtten al een week op hulp. Met name in de landelijke gebieden komt de noodhulp slecht op gang.

De vrachtwagen heeft Pestel niet bereikt, maar de goederen zijn terechtgekomen bij andere gemeenschappen die het hard nodig hebben. De vrachtwagen bevatte zo’n €10.000,- aan levensmiddelen en zo’n 200 dekzeilen.

Platteland nog niet bereikt
Deze gebeurtenis bevestigt het beeld dat we afgelopen week kregen van de situatie in Haïti: veel hulp is geconcentreerd rond de steden Les Cayes en Port Salut, maar het platteland is nog niet bereikt. Deze gebieden zijn lastig te bereiken door regen en modderstromen die de infrastructuur hebben aangetast. De hulp die wordt geboden, gebeurt met ezels. De wanhoop in deze gemeenschappen is groot.

Samen met onze partner bepalen we hoe we de hulpverlening verder vormgeven. De nood blijft onverminderd hoog, juist in de gebieden die onze partnerorganisatie op het oog heeft.

 

Geplaatst op 30 August 2021

*alle velden zijn verplicht*

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen