Hart voor Oost-Europa

hoeIn West-Oekraïne groeien veel Romakinderen op onder zeer moeilijke omstandigheden. Veel Roma leven daar in grote armoede en worden buitengesloten van de samenleving.
Roma worden nog altijd ernstig gediscrimineerd op gebieden als huisvesting, onderwijs, werk en gezondheidszorg.

Stichting HOE heeft in deze regio een aantal kleinschalige scholen opgezet waar de kinderen voorbereid worden op de staatsschool en waar zij dagelijks een maaltijd krijgen.
Ze leren er belangrijke levensvaardigheden, zoals structuur en hygiëne. Bovendien komen ze er in aanraking met het Evangelie.
Ook al zijn er geen raketaanvallen in dit deel van Oekraïne, de impact van de oorlog is groot: voor veel Romagezinnen is er nauwelijks eten, en de komende winter zal de honger alleen maar toenemen.
Ook de aanhoudende inflatie in het land baart grote zorgen. De scholen staan daarom voor nóg grotere uitdagingen om de kinderen op te vangen en hen van de nodige zorg en (Bijbels) onderwijs te voorzien.

Helpt u mee? Met uw gebed en financiële bijdrage kunnen wij kwetsbare mensen, jong en oud, in Oost-Europa een hoopvollere toekomst geven.

Geplaatst op 24 October 2024

*alle velden zijn verplicht*

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen