Samen eten, ontmoeten & beleven tegen eenzaamheid

Wat is er fijner dan andere mensen te ontmoeten aan de eettafel?

maaltijdEenzaamheid is een groot probleem in onze samenleving. Vooral ouderen zijn vaak eenzaam, omdat hun sociale netwerk vaak kleiner wordt naarmate ze ouder worden. Het gevoel van eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsproblemen. Gezellig samen eten met andere mensen kan deze eenzame gevoelens bestrijden.  Samen aan tafel is misschien voor jou de normaalste zaak van de wereld, maar veel ouderen missen dit gezellige moment van samen zijn.

Zes verschillen kerkgenootschappen in Middelharnis en Sommelsdijk gaan met elkaar samenwerken om het gezamenlijke doel eenzaamheid aan te pakken. De samenwerking bestaat uit Hervormd Middelharnis, Hervormd Sommelsdijk, HHG Middelharnis-Sommelsdijk, NGK in Middelharnis, Christengemeente De Rots in Middelharnis en Christengemeente Lachai Roï in Sommelsdijk.

Voor het maaltijd project is een stuurgroep samengesteld welke bestaat uit leden van de verschillende gemeenten.

Wat houdt het maaltijd project precies in?

Tien keer per jaar op de laatste vrijdag van de maand maakt een groep vrijwilligers een mooie maaltijd in De Eetkamer te Sommelsdijk. Dit is een unieke en gezellige plek waar voor 60 mensen plaats is om elkaar te ontmoeten en gewoon heerlijk te eten.

Om als vrijwilliger te helpen met koken of maaltijden verzorgen, hoef je geen topkok te zijn. Er zijn allerlei mogelijkheden om je talenten in te zetten en anderen te helpen. Zo hebben we verschillende taken oa (thuis)koken, inkopen doen, afwassen, bedienen en het decoreren van de tafels.

Wil jij een lichtpunt zijn voor de eenzamen en als vrijwilliger het verschil kunnen maken? Meld je dan voor 15 juni aan op dit mailadres: j.mierop@hervormdSommelsdijk.nl

De vrijwilligers die zich aanmelden worden van harte uitgenodigd op D.V. 30 augustus 2024 in De Eetkamer, adres Antoon Coolenstraat 11 in Sommelsdijk. Deze startavond staat in het teken van uitleg en kennismaken met andere vrijwilligers. T.z.t. ontvangen jullie een uitnodiging voor deze avond.

Weten jullie een leuke slogan / naam voor dit maaltijdproject? Zoals Welkom aan tafel of Schuif aan, eet mee. Laat het ons weten!

Hartelijke groet, De stuurgroep

Geplaatst op 30 May 2024

*alle velden zijn verplicht*

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen