gzb NOODHULPACTIE - ‘Honger door corona,
de kerk deelt uit!’

Voor miljoenen mensen betekent de lockdown in hun land geen inkomen en dus geen eten. Daarom start de GZB de noodhulpactie ‘Honger door corona, de kerk deelt uit!’

Bijna elke dag komen er bij de GZB vragen om hulp binnen. Ook van ds. German Suarez, predikant binnen de Presbyteriaanse Kerk in Colombia. Al voor de coronacrisis voorzag hij in twee sloppenwijken in de hoofdstad Bogotá 140 kinderen dagelijks van eten. “Maar de gezinnen áchter die kinderen komen ook in nood. Die hebben nu helemaal niets”, constateerde hij. Dus trekt hij nu de arme wijken in om de gezinnen daar te voorzien van voedselpakketten. Hij doet dat niet zonder risico; drugsbendes maken het hem lastig. Dat weerhoudt hem er niet van om ermee door te gaan!

Het is bijzonder om te horen hoe kerken in onder andere Colombia, Nepal en Rwanda zich inzetten om voedsel te delen en hoop te geven. Ondanks dat hun middelen beperkt zijn. Heel graag willen wij hen helpen!

De GZB roept Nederlandse christenen op 20 euro te doneren voor een noodhulppakket. Daarmee krijgen christenen elders een voedselpakket met de vraag de inhoud te delen met mensen in nood díe niet tot de kerk behoren. Met een gift worden zo twee gezinnen geholpen.
Doneren kan via gzb.nl/dekerkdeeltuit of via een Tikkie: https://tikkie.me/pay/GZB/hsrje38ybEoKaUhBTKDCqK

Deze noodhulpactie vindt plaats op initiatief van de GZB, in samenwerking met Kerken helpen Kerken.

Geplaatst op 17 June 2020