gzb Veel is anders, maar we zijn één in ons geloof

“Dat Malawi mij zoveel zou brengen, had ik in de verste verte niet durven dromen...” Een groep enthousiaste 5 vwo-leerlingen van het Ichthus College in Veenendaal ging mei 2019 op expeditie naar Malawi.

Een van de deelnemers: “Op zondagmiddag waren we te gast in de kerk van Katawa. Bij binnenkomst was er al een koor aan het zingen ondersteund door een keyboard. Wij als gasten zaten voorin. Het was echt een typisch Afrikaanse kerkdienst. Aan het begin van de dienst werden één voor één verschillende soorten koren naar voren geroepen. Ze zongen gave liederen waarop de hele gemeente stond te dansen. Ook ik werd uitgenodigd en kon het niet laten om samen met de mensen daar te swingen op de muziek. We gingen op in de liederen, heel erg gaaf. Ook wij werden naar voren geroepen. Het was mooi om de gemeente het lied ‘May you have’ toe te zingen, een prachtig bemoedigend lied voor de arme mensen die in Katawa wonen. Wat heb ik genoten van deze dienst! Ook al doen we dat wereldwijd op verschillende manieren, toch brengen we allemaal eer toe aan één en dezelfde God.”

Lijkt het je ook een mooie ervaring om met de GZB op reis te gaan? Kijk op gzbexperience.nl of neem contact op met de GZB, tel. 0343 512444, experience@gzb.nl.

Geplaatst op 4 September 2019