Zending verbindt

gzb Lees je Bijbel, bid elke dag!

Wij hebben vaak meerdere Bijbels in huis en vinden dat heel gewoon. In Rwanda is dat meestal niet zo. Lees ook het verhaal van Marleen ’t Hart, zendingswerker van de GZB in Rwanda.

“Lees je Bijbel, bid elke dag is een prachtig kinderlied om elkaar op te roepen om een gewoonte te maken elke dag in de Bijbel te lezen en te bidden. Ik, Marleen genoot ervan om samen met de kinderen dit lied in het Kinyarwanda en in het Nederlands te leren en te zingen. Totdat ik zomaar in een gesprek met tieners geconfronteerd werd met het feit dat de meeste tieners niet eens een eigen Bijbel bezitten. Sommigen vertelden dat er bij hen thuis geen enkele Bijbel is. Ook bij schoolbezoeken bleek dat er op de meeste scholen weinig of geen Bijbels en kinderbijbels zijn. Met hulp van de GZB zijn we met ons team van het onderwijsdepartement aan de slag gegaan om trainingen ‘Bijbelonderwijs’ te organiseren. Daarbij kunnen natuurlijk Bijbels niet ontbreken. Over de aanschaf ervan hebben we contact gezocht met het Rwandese Bijbelgenootschap. Bijbels kopen is geen enkel probleem. Alleen kinderbijbels in het Kinyarwanda zijn niet meer te krijgen, hoorden we tot onze grote schrik. Voor een heruitgave zijn er geen financiële middelen. Lees je Bijbel, bid elke dag! Het maakt me verlegen in deze situatie. Voor ieder kind, zowel in Nederland als in Rwanda is het belangrijk om in de eigen taal en op eigen niveau vertrouwd te raken met het Woord van God. Zo blijven we zoeken naar mogelijkheden om kinderbijbels in het Kinyarwanda te krijgen. De tieners in de zondagsschoolklas zijn al actief aan de gang gegaan door als groep te sparen voor Bijbels voor wie er zelf nog geen heeft.”

Zie voor meer informatie over het werk van de GZB in Rwanda: www.gzb.nl/rwanda.

Geplaatst op 4 July 2019

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen