gzbOpen deur voor het Evangelie in Tsjaad

Tsjaad, een land in Centraal-Afrika waarover in Nederland weinig bekend is. Het leven is er hard, er is veel armoede en de levensverwachting is slechts 47 jaar. De GZB onderzoekt of er in dit land mogelijkheden zijn voor zendingswerk.

Jaap Haasnoot, GZB-regiocoördinator: “De kerk- en zendingsleiders die ik in Tsjaad sprak, zeiden allemaal dat er een 'open deur' is voor het Evangelie. De kerk heeft ondersteuning nodig als het gaat om de geloofsgroei van christenen en ook bij het ontwikkelen van een missionaire visie. Daarnaast zijn er ook allerlei initiatieven om marginale groepen te bereiken met het Evangelie van Gods genade.

Tsjaad is echter een erg moeilijk land om als zendingswerker te wonen en te werken. De temperatuur kan oplopen tot ruim 40 graden en dat vraagt fysiek veel van je. Daarnaast is er ook een geestelijke strijd gaande en een heel aantal zendingswerkers verlieten het land vroegtijdig.”

Waarom wil de GZB dan toch een zendingswerker naar Tsjaad uitzenden? Moet je niet gewoon zeggen dat het te zwaar is voor een Nederlandse werker om daarheen te gaan? Het verlangen van de GZB is dat ook mensen in Tsjaad God leren kennen en met Hem gaan leven. Het komende jaar onderzoekt de GZB de mogelijkheden om de kerk in Tsjaad te dienen bij de toerusting van lokale gemeenten en missionaire activiteiten.

Ben je overtuigd christen, initiatiefrijk en heb je crossculturele ervaring? De GZB gaat graag met je in gesprek. Wellicht ben jij de ‘verkenner’ voor Tsjaad waar we naar op zoek zijn. Maar er zijn meer vacatures, zie www.gzb.nl/vacatures.

Geplaatst op 7 January 2019