gzbHoop voor Syrië

Het is inmiddels drie jaar geleden. Micheal (6) en Laresa (4) liggen klaarwakker en doodsbang in bed. Hun slaapkamer wordt continu verlicht door de gevechten op straat. Plotseling vliegt de deur open en komt hun moeder binnengerend met hun zusje Miral (1) in haar armen. ‘Kleed je aan en pak je spullen’, roept ze in paniek. ‘We moeten nu weg, het is veel te gevaarlijk!’ De vlucht leidde het gezin naar Aleppo. Daar wonen ze nu in een van de kapotgeschoten huizen.

De kerk speelt een grote rol bij het geven van concrete hulp. Bijvoorbeeld in Aleppo, waar elke zaterdag 200 kinderen naar de kinderclub in de protestantse kerk komen. Ook Micheal, Laresa en de intussen vierjarige Miral komen daar graag naartoe. Vrijwilliger Merry vertelt: ‘In het begin huilde Miral constant, en deed niet mee. Ik nam haar op schoot en vroeg wat er was. Na lang aandringen vertelde ze dat haar vader op reis was om aan de oorlog te ontsnappen. Het meisje is bang en heeft dringend hulp nodig om haar oorlogservaringen te verwerken.’

syrieHet kinderwerk biedt kinderen in Syrië een hoopvolle en veilige plek. Waar ze spelen, leren over de Heere Jezus en een voedzame maaltijd krijgen, soms de enige maaltijd van die dag. Help de kerk in Syrië om een baken van hoop te zijn in een verscheurd land! Met uw gift kan de kerk doorgaan om kinderen en hun ouders te helpen met goed onderwijs, kinderclubs, traumaverwerking en voedselpakketten. Elke gift is zeer welkom. Dat kan via www.gzb.nl/hoopvoorsyrie. Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!

Geplaatst op 31 December 2018