Zending verbindt

gzbUitzendingen via de GZB

Deze zomer zendt de GZB zendingswerkers uit naar Zuid-Soedan, Namibië, Slowakije en Costa Rica. Wie zijn het en wat gaan zij doen?

 • Peter en Jeanette de Groot zijn vanuit Eemnes uitgezonden naar Zuid-Soedan, een land waar een uitzichtloze burgeroorlog woedt. Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen. Een groot deel van hen vindt onderdak in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda. Hier is ook de predikantenopleiding naar toe verhuisd, waar Peter gaat lesgeven. Jeannette zal zich gaan inzetten voor betere gezondheidszorg, o.a. in de vluchtelingenkampen. 
  Zie voor meer informatie www.gzb.nl/zendingzuidsoedan.
 • Joram en Daniëlle Oudshoorn zijn vanuit Utrecht uitgezonden naar Namibië, een veelkleurig land met een enorme diversiteit aan bevolkingsgroepen en grote contrasten tussen arm en rijk. Joram zal als theologisch docent aan de Namibia Evangelical Theological Seminary (NETS) studenten toerusten en coachen.
  Zie voor meer informatie 
  www.gzb.nl/oudshoorninafrika.
 • Claudia en Kees Geluk worden vanuit De Bilt uitgezonden naar Costa Rica. Kees zal zich gaan inzetten voor theologisch onderwijs in zowel Costa Rica als Cuba. Claudia richt zich op diaconale hulp aan migranten uit Nicaragua. 
  Zie voor meer informatie: www.gzb.nl/puravida
 • Tabitha en Danny Schurink worden vanuit Genemuiden uitgezonden naar Slowakije. Zij gaan werken onder de Roma, een bevolkingsgroep die volop heeft te maken met discriminatie en leeft onder erbarmelijke omstandigheden. Graag willen zij met hen in woorden en daden het Evangelie delen en zich ervoor inzetten dat er binnen de kerk meer oog komt voor de Roma.
  Zie voor meer informatie: www.gzb.nl/hartvoorderoma.

Wilt u een van deze zendingswerkers voor een langere periode volgen? Vul dan op hun website bij ‘Blijf op de hoogte’ uw gegevens in. Zo kunt u meeleven, meebidden en meegeven.

Geplaatst op 17 July 2018

 • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen