Zending verbindt

gzbEerst zwerver, nu chirurg

Laat je zien! Dat is het jaarthema van de GZB voor 2018/2019. Samen met u willen we nadenken over hoe we wereldwijd meer oog kunnen hebben voor de mensen om ons heen. We laten ons daarbij graag inspireren door Noël.

Noël is 39 en woont in Zimbabwe. Hij is chirurg. De meeste dokters trekken weg uit Zimbabwe, maar Noël niet. Hij is de enige chirurg in een gebied van vijf miljoen mensen. Waarom blijft Noël in een land waar hij hard moet werken voor weinig geld? Ooit was hij een poosje dakloos in Londen. Van een zwerver kreeg hij een stuk brood. Noël wilde het niet aannemen, maar de man drong aan. Nooit eerder had Noël ervaren wat het is om hulpeloos te zijn en tegelijk als mens gezien te worden! Hij besloot om zoveel mogelijk arme en hulpeloze mensen te willen helpen. Zo laat Noël zich zien!

Het verhaal van Noël staat ook in het vakantiebijbelstudieboekje dat alle GZB-leden in juni krijgen thuisgestuurd. In dit boekje vindt u 14 portretten over het thema ‘Laat je zien’ met daarbij een korte overdenking. Leuk om mee te nemen tijdens uw vakantie!

Nog geen lid? Meld u dan nu aan via www.gzb.nl/ikwordlid.

Geplaatst op 31 May 2018

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen