Zending verbindt

gzb Geen weg terug

Björn en Marlies van Veelen worden met Pinksteren door de GZB vanuit Ede uitgezonden naar Indonesië. En dat is best wel spannend!

“Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat je op een punt stond waarvan je zeker wist: Nu kan ik niet meer terug? Alles in je lichaam vertelt je dat je dit spannend is, tegennatuurlijk en misschien zelfs wel gevaarlijk. Maar toch doe je het. Je kunt niet anders. Mensen maken het mee wanneer ze gaan parachutespringen of gaan bungeejumpen bijvoorbeeld. Maar ook een eerste werkdag kan zo voelen. Met dat je de deur van je nieuwe werk opendoet, kun je niet meer terug. Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt. En is die toekomst wel zo mooi als werd geschetst in het sollicitatiegesprek?

Dat gevoel, dat lijkt wel op wat wij nu meemaken. We zijn (letterlijk) de weken aan het aftellen voor ons geplande vertrek op 13 juni. Want op 13 juni staan wij op Schiphol en stappen we een vliegtuig in dat ons naar Yogjakarta gaat brengen. En vanaf dat moment dat wij dat vliegtuig instappen, kunnen we niet meer terug. (wees niet bang, we komen echt wel op verlof hoor…)

Maar voel je hoe onnatuurlijk deze stap is? Ons leventje is Nederland was helder. Je weet precies hoe het er hier aan toe gaat. We spreken de taal vloeiend, hebben een groot sociaal netwerk, leven vanuit overvloed en we hadden prachtige banen. En dat is gestopt. Nu al een beetje tijdens de opleiding. Maar straks, op het moment dat wij dat vliegtuig instappen helemaal. De komende 6 jaar wonen, leven en werken wij in Indonesië. En weet je… dat is soms net als parachutespringen en bungeejumpen; ontzettend spannend!”

Volg Björn en Marlies op www.gzb.nl/levenopjava

Geplaatst op 18 April 2019

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen