Alpha-cursus 2024

Na een heel mooi seizoen in 2022-2023 was het in januari 2024 de hoogste tijd om weer te starten met de Alphacursus. Het team bestond ook deze keer weer uit leden van de PKN Sommelsdijk, de NGK Middelharnis en de PKN Middelharnis. Het is elke keer weer spannend hoe de cursus gaat verlopen, want we weten tot op de laatste dag nooit hoeveel cursisten we mogen verwachten, wat de achtergronden zijn, of het zal klikken tussen het team en de cursisten en natuurlijk niet te vergeten tussen de cursisten onderling. De laatste dagen vóórdat we op 31 januari 2024 zouden starten, liep het aantal cursisten ineens op en zouden we de eerste avond starten met 17 cursisten en 5 teamleden. Dat vroeg om wat improvisatie in het Jeugdhonk, maar uiteraard kwam dat allemaal in orde. Uiteindelijk zijn we met 12 cursisten overgebleven.

alpha1

Ook dit seizoen begonnen we de avonden met een gezamenlijke maaltijd die werd verzorgd door gemeenteleden uit de genoemde gemeenten. Het was elke avond weer genieten! Na de maaltijd dronken we koffie of thee en startten we daarna met een inleiding, die door een van de teamleden was voorbereid. Na een tweede kop koffie of thee bekeken we óf een Alphafilm of een kort filmpje dat betrekking had op het thema dat die avond werd behandeld óf we zongen enkele liederen of luisterden naar een lied. Daarna gingen we in groepjes uiteen en bespraken we de vragen met elkaar. De volgende thema’s kwamen onder andere aan de orde: wie is Jezus, hoe kun je geloven, bidden, de bijbel lezen en hoe nu verder? Elke avond konden we bij elkaar terecht met onze vragen en onze ervaringen.

alpha2

Op 23 maart 2024 hadden we onze Alphadag in Ouddorp. Ook dit jaar mochten we weer gebruik maken van een prachtige locatie aldaar. We werden heel gastvrij ontvangen met koffie en wat lekkers en startten met een Bijbelstudie over de Heilige Geest. Daarna zongen we enkele liederen en was de tweede Bijbelstudie over de Heilige Geest aan de beurt. Na een heerlijke lunch maakten we een frisse wandeling door het Ouddorpse duingebied en bij terugkomst speelden we een spel. We sloten die middag af met een laatste overdenking, gevolgd door het uitspreken van gebeden met en voor elkaar. Een ontroerend moment!

alpha3

alpha4Op 1e Paasdag hebben we met (een deel van) het team en de cursisten de kerkdienst in de PKN Middelharnis bijgewoond. Het voelde goed om als groep met elkaar in de kerk te zijn. Na deze dienst hebben we koffie gedronken in het Jeugdhonk. Ds. Vastenhout was hierbij ook aanwezig en zo konden we nog doorpraten over wat we hadden gehoord en hoe we deze dienst hadden ervaren. Voor de gelegenheid was er een prachtige en heerlijke taart gemaakt.

Na deze dienst hadden we nog twee avonden te gaan. Tijdens de laatste avond kregen alle cursisten een dagboek mee. Ook werden de teamleden door de cursisten in het zonnetje gezet. We mogen terugkijken op een heel fijn en rijk seizoen. Wat is het bijzonder wanneer je aan het begin van de cursus staat en de cursisten ziet binnenkomen, alleen of samen, een beetje onwennig en dat je na tien weken mag spreken van een groep die elkaar gevonden heeft in het maken van een geloofsreis, elkaar heeft bevraagd en antwoorden heeft gegeven en met elkaar gezocht heeft naar de zinvolle invulling van het leven. In het najaar hoopt deze groep als bijbelstudiegroep verder te gaan.

De cursus is nu afgerond, maar zou u een volgende keer willen meedoen of weet u iemand die geïnteresseerd is, dan horen wij dat graag.

Het Alphateam 2024,
Jolanda, Cornelis, Jan, Monique, Jan en Nicole