Tussenjaar op de Wittenberg

Voorziet in een grote behoefte onder jongeren

Voor jongeren die zich tijdens een tussenjaar willen bezinnen op zichzelf, hun geloof in God en toekomst, organiseert leefgemeenschap De Wittenberg vanaf augustus 2024 weer het unieke programma Inside-Out. In vijf maanden tijd ontdek je meer over wie jij bent en wat het christelijke geloof voor jou betekent. Midden in de bossen van Zeist, kun je even een stap terug doen van het studeren om in alle rust na te denken over wie je bent en leer je samen met anderen wat de waarde is van Godgericht leven.

Veel twintigers ervaren prestatiedruk en keuzestress. Ze verlangen ernaar om even te onthaasten, ontprikkelen en versimpelen, maar in het leven van alledag is het lastig om hier ruimte voor te maken. Al helemaal in combinatie met geloof. “Jongeren worstelen met levensvragen en grote keuzes, maar komen er niet aan toe om goede antwoorden te vinden,” vertelt Edwin Verloop, mede-ontwikkelaar van Inside-Out. “Het dagritme en gemeenschapsleven van De Wittenberg zorgen voor structuur. Hiermee voorziet dit traject in een grote behoefte onder jongeren. Gebed en ontmoeting zijn hier onderdeel van het dagelijks leven.” Oud Inside-Out student Anne beaamt dat: “Eén ding is zeker: als ik dit tussenjaar niet had gedaan, dan was ik niet klaar geweest om te gaan studeren. Ik heb hier richting voor mijn leven gevonden.”

Een uniek programma in Nederland
Inside-Out start twee keer per jaar, in augustus en februari. Het programma spreekt hoofd, hart én handen aan. Je doet Bijbelse kennis op, ontdekt door middel van creatieve en uitdagende leervormen waar je passie ligt en past het geleerde meteen toe in de praktijk. Ook ontvang je persoonlijke coaching en ga je er samen op uit. Student Noah vertelt: “Ik was echt toe aan een pauze van mijn studie, omdat het studeren veel van mij vergde. Dankzij de Inside-Out vond ik rust en een fijn dagritme. Dit hoop ik mee te nemen als ik later ga werken!” 

Voor wie?
Ben je geslaagd voor je middelbare school, maar wil je meer tijd om je te oriënteren je toekomst? Ben je bezig met wie je écht bent, en heb je vragen rond je geloof? Bij Inside-out zijn dit de vragen die ertoe doen. Het programma is voor alle jongeren tussen de 17-25 jaar.

Over De Wittenberg
De Wittenberg, gehuisvest in een prachtig monumentaal pand in de bossen van Zeist, is de grootste open, christelijke leefgemeenschap van Nederland voor jongeren die zoeken naar het goede leven met God. Want wij geloven dat Hij de bron is van het goede leven. Op een prachtige locatie in de bossen van Zeist maken we samen tijd en ruimte voor rust, gebed, verdieping en avontuur. Zo ontdekken we samen hoe we het goede leven met God eigen kunnen maken.

Kijk voor meer informatie op www.dewittenberg.nl/inside-out

Geplaatst op 25 April 2024

*alle velden zijn verplicht*

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen