Hulp in Oekraïne

Broeders en zusters,

Het is alweer enige tijd geleden dat jullie iets vernomen hebben van de hulp die er is geboden vanuit onze gemeente in Oekraïne. Daarom hebben we tijdens de laatste diaconievergadering besloten weer een bericht op de site te zetten met enkele foto’s.

Hier onder volgen enkele van de app-berichtjes die we van Sandor Kovacs ontvingen in de afgelopen 6 weken:

Op 25 januari stuurde hij:
Vandag hadden we 120 voedselpaketten uitgedeeld voor arme gezinnen in Tiszaagtelek en Dimicsó. De menschen waren erg dankbaar voor de hulp! We hadden dit actie in de gezemmelijke finansiering gedaan met de Diakonie van Sommelsdijk en de Stichting Oekraine Projecten. De Diakonie van Sommelsdijk had 240 l zonnenbloemenolie, 120 kg uien en 384 kg kippenvlees gefinansierd. De Stichting Oekraine Projecten had met 120 kg rijst, 120 kg griesmeel en met 480 bliken vleeskonzerven geholpen! Van harte bedankt voor allemaal!

oekraine 1

 Op 30 januari stuurde hij:
Vanogtend we hadden in Izsnyete voedselpaketten uitgedeeld voor de allerarmsten. 40 gezinnen hadden we geholpen. De Diakonie van Sommeldijk had 120 liter vrugtenkonzerven, 60 liter tomaat konzentraat, 40 kg kwark, 145 kg schoongemaakte kippen en 80 liter zonnenbloemen olie gesteund. De Stichting Oekraine Projecten vanuit Hattem had 40 kg rijst, 40 kg griesmeel en 168 st. vleeskonzerven geschonken. Van harte bedankt voor jullie hulp!

oekraine2

En op 2 februari stuurde hij de volgende app:
Gisterin hadden we in Csongor 310 kg levende kippen uitgedeeld in Csongor met de steun van de Diakonie van Sommelsdijk. Hartelijk dank voor!

oekraine 3

Op 20 februari stuurde Sandor:
En wij maken 120 voedsel paketten voor Telek en Dimicso met de steun van de Diakonie van Sommelsdijk en de Stichting Oekraine Projecten!
Gaan we uitdelen: 240 kg bloem, 480 vleeskonzerv, 120 kg pepermunt, 240 l zonnenbloem olie, 700 kg rode kool, 230 geschlachte kippen, 1200 stuck noodels.  (hiervan geen goede foto’s beschikbaar omdat Sandor die dag ook een auto-ongeluk kreeg; gelukkig alleen blikschade)

Het laatste bericht ontvingen wij op 18 maart:
En vandag hadden we 80 voedselpaketten en 284 kg schoongemaakte kippen uitgedeeld in Pausino voor de allerarmsten. Van harte bedankt voor de Stichting Oekraine Projecten en voor de Diakonie vanuit Sommelsdijk!

oekraine 4

Sandor biedt vanaf het begin van de oorlog, en nog steeds, heel veel hulp aan de mensen in zigeunerkampen, mensen die in grote armoede leven, aan vluchtelingen uit Oekraïne en zelfs aan mensen dicht bij het front.
Hij krijgt hiervoor heel veel hulp vanuit Nederland, ook vanuit onze gemeente. Sandor zorgt er voor dat alle goederen die aankomen worden verdeeld en vervoerd, soms over grote afstanden in Oekraïne. Hij is daarmee een zeer grote zegen voor veel mensen!
Sandor ziet dit alles als een taak die hij van de Heere God mag doen. Vaak worden de appjes die we van hem krijgen afgesloten met gevouwen handen, hartjes en de kreet Halleluja. Dat zegt genoeg toch? Gevouwen handen, hartjes en Halleluja… Laten we voor hem en allen die hem helpen blijven bidden dat de Heere hem beschermt en spaart op de wegen. Laten we hem in onze harten mogen dragen als onze broeder en laten ook wij zeggen: Halleluja! Wat is dit mooi wat ze daar doen

Namens de diaconie en betrokkenen bij de hulp aan Oekraïne.

Geplaatst op 21 March 2023

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen