GZB nieuws

gzb logo“Volmaakte vrede en rust daalde neer in mijn hart”

Nour* is een jonge vrouw uit Noord-Afrika. Ruim drie jaar geleden kwam ze vanuit de wereld van de islam tot geloof. Ze vertelt dat ze geen antwoorden vond in de gebeden die ze thuis leerde. Ze miste vooral liefde en barmhartigheid in alles wat er gezegd werd en haakte daardoor innerlijk af. Ze raakte in gesprek met een vriendin waarvan ze niet wist dat die christen is. Sowieso wist ze niet dat er christenen zijn in haar land, en al helemaal niet dat er christenen zijn die eerst moslim waren, zoals haar vriendin. Intensieve gesprekken volgden en op een gegeven moment ging ze een keer met haar vriendin mee naar kerk.
alledevolkeDaar voelde ze een vrede en rust die ze nog nooit eerder had ervaren. Ze besloot zelf te gaan bidden, maar wist eigenlijk helemaal niet hoe dat moest. Tijdens haar eerste echte gebed (zo zei ze zelf) ervoer ze sterk Gods aanwezigheid. “Ik kan dit niet goed uitleggen, het was onbeschrijfelijk: volmaakte vrede en rust daalde neer in mijn hart.” Nour is inmiddels gedoopt en gaat naar een christelijke gemeente. Ze straalt vreugde en blijdschap uit.

*Vanwege veiligheid niet haar echte naam.

Dit is een van de verhalen uit het laatste nummer van Alle Volken, het magazine van de GZB. Wilt u meer bemoedigende verhalen lezen uit Gods wereldwijde kerk? Meld u dan nu aan via www.gzb.nl/allevolken en u krijgt het blad 4 x per jaar thuisgestuurd.

Geplaatst op 15 September 2022

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen