Zending verbindt

gzb Tegen de stroom in

In het wereldbeeld van veel Afrikanen neemt magie en voorouderverering een belangrijke plek in. Ook voor christenen is het niet ongebruikelijk om in tijden van crisis een traditionele genezer te bezoeken.

Ds. Willem-Henri en Ditteke den Hartog, zendingswerkers in Malawi: “Toen onze vriendin Hedwig borstkanker kreeg, is ze op een bijzondere manier tot geloof gekomen. Toch was ze als jonge christen naar een ‘ziener’ geweest om te weten wie haar deze ziekte had gestuurd. De ziener wist het: een familielid had haar vervloekt. De traditionele genezer kon wel iets regelen. Hij stuurde een boze geest die wraak zou nemen. Hedwig weet nu dat haar familielid niets met haar ziekte te maken heeft gehad. Ze is ook steeds meer vrijgekomen van negatieve geestelijke bindingen uit het verleden. Toen ze ging trouwen, en Willem-Henri het huwelijk mocht inzegenen, was ze vastbesloten dat er geen traditionele rituelen mochten plaatsvinden.”

Het verhaal van Hedwig is te lezen in het onlangs verschenen nummer van Alle Volken, het magazine van de GZB. Dit keer stond het blad in het teken van Evangelie en cultuur. Welke invloed heeft de cultuur waarin we opgroeien op ons geloof? Wilt u Alle Volken in het vervolg ook ontvangen? Meld u dan aan via www.gzb.nl/allevolken.

Geplaatst op 11 October 2021

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen