Zending verbindt

gzb “Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen”

Werken en leven in Zuid-Soedan? Jeannette de Groot moest er niet aan denken. “Laat dat maar aan jonge mensen over, die het avontuur willen opzoeken”, zei ze tegen haar man Peter. Toch vertrok ze drie jaar geleden naar deze regio. “Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen”, zegt Jeannette. Hoe ging dat precies? Dat kunt u beluisteren in de GZB-podcast die te vinden is op www.gzb.nl/podcast. Ze vertelt hoe ze samen met haar man al drie jaar als zendingswerker in het vluchtelingenkamp in Oeganda werkt, waar mensen in tenten wonen omdat ze gevlucht zijn voor de oorlog. Ze staat hen bij en geeft hen voorlichting over gezondheidszorg, waardoor de mensen in het kamp minder snel ziek worden. Ook vertelt ze op aangrijpende wijze hoe eenzaam haar bestaan soms is, te midden van de lokale bevolking. Maar bovenal geeft ze aan hoeveel het waard is om Gods leiding te volgen naar de plek die Hij je wijst.

Bent u na het beluisteren van de podcast geraakt door het verhaal van Jeannette en wilt u het werk van haar en haar man Peter steunen? Word dan hun Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl.

Geplaatst op 24 September 2021

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen