Lezingen gewone catechismus online beschikbaar

izbAlle teksten van een lezingenreeks over de Gewone Catechismus (2019) zijn gratis te downloaden op de site www.izb.nl/areopagus 

‘Mijn geluk is dat Jezus Christus mij gevonden heeft…’ Zo begint het eerste antwoord in de Gewone Catechismus, geschreven door drie theologen, Arnold Huijgen, Theo Pleizier en Dolf te Velde. In 100 vragen en antwoorden maken ze de kern van het christelijk geloof toegankelijk voor mensen van vandaag.
Voor ds. Gertjan Glismeijer, predikant van de hervormde gemeente in Nieuwegein-Vreeswijk, was de publicatie aanleiding om een lezingenserie te organiseren, met medewerking van de drie auteurs en een kring theologen onder wie Maarten Wisse, Wim Dekker, Paul Visser, Willem Maarten Dekker en John van Eck. Ze becommentariëren (soms kritisch) elk een onderdeel van de Gewone Catechismus.
Die lezingenzijn nu gratis online beschikbaar; elke bijdrage is voorzien van vragen waardoor het materiaal ook geschikt is voor gesprekskringen en kerkenraden. Desgewenst is voor 10 euro een reader met alle lezingen verkrijgbaar.

Geloven. Hopen. Liefhebben. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken: app IZB-Connect

Of je nu thuis achter je scherm zit of op kantoor, of je uren op de weg zit of aan het bed staat – het begin van de werkweek is een goed moment om even stil te staan bij een woord uit de Bijbel, toegepast op je dagelijks werk. Woord voor de Werkweek kan daarbij helpen.

De podcast van een paar minuten is onderdeel van de gratis app IZB-Connect, die is ontwikkeld omdat je op van de weg van de navolging wel wat hulp kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld het gebed. Ron van der Spoel geeft in De Binnenkamer praktische handreikingen.

Elke dag biedt de app verse inhoud. Onder #Zokanhet vind je ervaringsverhalen over het volgen van Jezus; ‘Groen doen’ verbindt geloof met zorg voor de schepping. In het onderdeel #Firstlove serveren we een prikkelende column. Verder grasduinen we door het media-aanbod, in de rubriek Gezien?

IZB-connect is heel gemakkelijk te downloaden via je appstore. www.izb.nl/connect

 

 

 

Geplaatst op 20 March 2021

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen