gzb Geef uit Zuid-Soedan gevluchte jongeren hoop

Je woont al jarenlang in een vluchtelingenkamp. Je kunt niet school, verveelt je en hebt geen enkel perspectief voor de toekomst. Dát is de dagelijkse realiteit van veel jongeren uit Zuid-Soedan.

De kerk doet alles wat in haar vermogen ligt om deze jongeren weer hoop te geven. John bijvoorbeeld, hij kreeg de kans om een bouwtraining te volgen. “De kerk helpt mij om niet in een negatieve spiraal te komen. Veel jongeren zijn gefrustreerd door de oorlog en het kamp. Voor sommigen is de oplossing: op zoek gaan naar alcohol of drugs, stelen of je aansluiten bij bendes. Door de training van de kerk kan ik beter voor mezelf zorgen en een eigen bestaan opbouwen.”

In veel gemeenten is deze maand de voorjaarszendingscollecte voor Zuid-Soedan. Draagt u ook bij aan de collecte? Geef via www.gzb.nl/voorjaarscollecte en geef John en andere gevluchte jongeren weer toekomstperspectief!

Geplaatst op 27 March 2021