Handleiding Kerktijd.nl

In onze Hervormde gemeente Sommelsdijk vindt het uitnodigen voor kerkdiensten plaats met het systeem Kerktijd.nl. Om dit systeem te kunnen gebruiken volgt u onderstaande instructie.

Uitnodigen voor een dienst is op basis van roulatie. Degene die het langst geen dienst heeft bezocht krijgt als eerste een uitnodigingsmail voor een volgende dienst. Deze uitnodiging kan worden geaccepteerd of afgewezen.

Als u geen mailadres heeft kunt u uw gegevens telefonisch doorgeven aan broeder Matthijs Guijt, 06‑81414726.. Aan uw gegevens wordt vervolgens een telefoonnummer gekoppeld. Als u uitgenodigd wordt voor een dienst wordt u hiervan telefonisch op de hoogte gebracht. U kunt ook proberen iemand in uw omgeving te vragen een aanmeldformulier voor u aan te maken. Deze persoon krijgt dan de uitnodigingsmail en kan namens u reageren.

Met deze link opent u het  aanmeldformulier

aanmeld

Vul uw Naam en E-mailadres in.
Geef bij Aantal bezoekers het maximaal aantal gezinsleden op waarmee u de diensten zou kunnen bezoeken.
Maak een Wachtwoord aan zodat u later deze gegevens weer kunt aanpassen.
Bij Categorieën vinkt u aan of u een morgendienst of avonddienst wil bezoeken. Wanneer u geen voorkeur heeft vinkt u beide diensten aan.

Verifiëren
Na uw aanmelding krijgt u een e-mail met het verzoek om het e-mailadres te verifiëren. U bent pas ingeschreven nadat het e-mailadres is geverifieerd, dit om spam en ongewenste aanmeldingen te voorkomen.

Nadat u de verificatie heeft gedaan komt u in het dashboard. Hierin kunt u uw gegevens aanpassen of verwijderen en ziet u de uitnodiging voor eventuele diensten.

Tip: kunt u een paar weken niet naar de kerk komen (ziek, op reis, vakantie, werk): haal de vinkjes dan weg. Zodra u weer een vinkje aanzet bent u snel aan de beurt om uitgenodigd te worden omdat u dan al een tijd geen dienst hebt bezocht.

Uitnodigingen
Wekelijks worden per e-mail uitnodigingen verstuurd. In deze uitnodiging kunt u aangeven of uw wel of niet komt. U moet binnen 48 uur antwoorden.

uitnodig

Wanneer u op “Ik Kom Wel” klikt krijgt u nog een extra venster om het aantal bezoekers aan te passen. In verband met het toewijzen van de plaatsen is het van belang dit exact in te vullen en te bevestigen.
Wanneer u op “Ik Kom Niet” klikt worden andere gemeenteleden uitgenodigd voor deze dienst.
Wanneer u niet binnen 48 uur reageert op de uitnodiging komt deze te vervallen.

Op de website van onze gemeente vindt u vragen en antwoorden.

Op de website kerktijd.nl vindt u meer informatie.

We zien er naar uit elkaar in de diensten te ontmoeten.