Zending wereldwijd

gzbEen half procent!

Gerard en Janneke de Wit worden in het voorjaar van 2018 door de GZB uitgezonden naar Schwerin, een stad in het voormalige Oost-Duitsland. In deze stad bezoekt nog slechts een half procent van de inwoners op zondag een kerk. Een half procent! Daarmee is Oost-Duitsland (het stukje Europa waar de Reformatie 500 jaar geleden begon) één van de meest atheïstische gebieden ter wereld geworden.

Gerard en Janneke: “Er is bij ons een verlangen gegroeid om ons leven te delen met de mensen in de stad Schwerin. We willen er letterlijk ZIJN voor mensen die geen idee hebben wie God is. Door relaties op te bouwen en deel uit te maken van hun leefwereld, hopen we dat we iets mogen gaan doorgeven van de hoop die in ons is en mensen in contact te brengen met God en met het leven met Hem. We mogen onze kracht om dit te gaan doen halen uit God zelf en dit werk niet in eigen kracht doen. Wij gaan er dan ook heen omdat we geloven dat God ons daarheen roept om door ons heen Zichzelf daar bekend te maken.

Omdat we geloven dat Hij een boodschap van redding heeft voor mensen die hopeloos zijn, omdat ze niet kunnen meekomen met het kapitalisme en geen toekomst meer zien.
Omdat we geloven dat Zijn boodschap van liefde niet beperkt mag blijven tot de St. Janskerk of andere kerken, maar dat het evangelie ook bekend moet worden in deze Duitse stad, waar zo velen geen idee hebben van een God die om hen geeft.
En we geloven dat God ons wil gebruiken om de liefde die wij hebben ontvangen te mogen doorgeven en vrucht te dragen.”

Zie voor meer informatie: www.gzb.nl/gerardenjannekedewit

Geplaatst op 4 December 2017