Zending wereldwijd

“Mag ik alsjeblieft terug naar de gevangenis?”

gzbDiefstal, drugshandel, gewapende overvallen… in de gevangenissen in Albanië zitten bepaald geen lieverdjes. Het is dan ook heel bijzonder om te horen dat ook hier de Bijbel opengaat. In de meeste gevangenissen is er een bijbelstudiegroep en vanuit kerken wordt er hulp geboden aan gevangenen en hun families.

llir is al 3 keer in de gevangenis beland voor oplichting, en nu staat hij voor de rechter met een verzoek – hij vraagt vervroegde vrijlating om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Hij zegt dat hij is veranderd. Het verhaal van Ilir is heel bijzonder. In de gevangenis van Durres is hij in contact gekomen met een medegevangene die hem van Jezus heeft verteld. Zijn medegevangene is een voormalige voorganger die zit voor diefstal. In de gevangenis is deze voorganger tot bezinning gekomen, en spreekt weer vrij over zijn geloof. Ook Ilir heeft hij verteld van Jezus. Ilir komt tot bekering. Kort daarop wordt Ilir naar de gevangenis in Rrogozhine overgeplaatst, waar hij hoort over de cursus ‘The Prisoners Journey’. Hij doet met de cursus mee, en aan het eind ontvangt hij een diploma. Dit diploma laat hij aan de rechter zien als teken dat hij is veranderd. Waarop de rechter vraagt: Je neemt me toch niet in de maling?! De meegekomen gevangeniswerkers vragen het woord, en vertellen hoe Ilir is veranderd, en dat zij vertrouwen hebben in zijn goede bedoelingen als hij vrij komt. De rechter gelooft het verhaal!

Ilir komt vrij en doet enorm zijn best om voor zijn gezin te zorgen. En vraagt of hij alsjeblieft weer naar de gevangenis terug mag om zijn oude maten en andere gevangenen te vertellen van de vrijheid die hij heeft gevonden door het geloof in Jezus die voor iedereen is gekomen. Om zonden te vergeven, om nieuwe kansen en echte vrijheid te bieden.

Via de organisatie Prison Fellowship Albania steunt de GZB het pastoraal werk in gevangenissen in Albanië. Meer informatie en de mogelijkheid om te doneren vindt u op www.gzb.nl/gevangenis-albanie. 

Geplaatst op 28 August 2017

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen