Zending wereldwijd

Uw geld wordt goed besteed!gzb

Op 25 april en op 12 mei 2015 werd Nepal getroffen door twee grote aardbevingen. Er vielen meer dan 8.000 doden en vele duizenden raakten gewond. Huizen en gebouwen raakten zwaar beschadigd of stortten in. De GZB ontving meer dan 600.000 euro voor noodhulp.

Met een deel van dit geld konden partnerorganisaties van de GZB eerste hulp verlenen: voedsel, tijdelijke onderkomens en schoolspullen. Zij werden daarbij geholpen door honderden vrijwilligers uit de lokale kerken.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de wederopbouw. Met steun van de GZB zijn gezondheidsposten, scholen en huizen herbouwd. En is er ook geïnvesteerd in veeteelt, landbouw en vaktrainingen, zodat mensen weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Met een bijdrage uit het noodhulpfonds van de GZB kon ook een school (voor 12-16 jarigen) worden gebouwd in Gorkha. Op 11 juni jl. was de officiële opening. Wat een feestelijk moment! Voor de kinderen en onderwijzers een verademing om nu weer in een veilige school te kunnen leren. De kinderen hebben bijna twee jaar in een ingestort schoolgebouw met een golfplaten dak gezeten, waar het in het regenseizoen snikheet werd en in de winter de gure wind dwars doorheen waaide. We zijn blij en dankbaar voor hen!

Meer weten over het werk van de GZB? Kijk op www.gzb.nl.

Geplaatst op 17 July 2017

  • Aanmaken

Hervormd Sommelsdijk gebruikt uw gegevens alleen om te bepalen of u wel of geen toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website. Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website.

Inloggen